Onze school maakt gebruik van een besloten ouderportaal met de naam schoolwapps. 

Schoolwapps is een veilig en besloten ouderportaal waar foto’s, mededelingen en bestanden op een besloten tijdlijn worden gedeeld. Ouders kunnen zelf bepalen of ze deze informatie via de mail, in de online portal of via de app willen ontvangen. Via de app kunnen ook mobiele notificaties (pushberichtjes) ingesteld worden, waardoor er meer keuze is, hoe men geïnformeerd wil worden. 

Met deze besloten app ondervangen we ook een deel van het privacy vraagstuk. Omdat de tijdlijn alleen toegankelijk is voor ouders van de betreffend groep, kunnen er meer foto’s gedeeld worden, dan op openbare media. Minder privacygevoelige content kan door de school vanuit de besloten tijdlijn ook direct gedeeld worden op de website. Dat bespaart de school tijd.  

Om er gebruik van te kunnen maken heeft u een gebruikersaccount nodig. U ontvangt na de inschrijving van uw kind op het bij ons bekende emailadres of per brief een uitnodigingsvan de administratie. In deze brief treft u een persoonlijke code waarmee u uw account kunt activeren. 

U kunt dit account voor meerdere toestellen gebruiken. U kunt met dit account ook via de website inloggen. Klik dan bovenaan op 'mijn school'.  Volg de aanwijzingen in de uitnodiging, dan wijst de installatie zich vanzelf. Mocht u gebruik willen maken van een handleiding? Klik dan hier

Uit ervaringen van andere scholen hebben wij al gehoord dat wanneer er op een goede manier gebruik gemaakt wordt van spoedberichten, het belangrijk is dat ouders mobiele notificaties bij spoedberichten aan  zetten in de app bij Instellingen.