Leerlingen basisschool De Wizzert gaan voor wereldrecord tijdens lichtjesfeest

Tijdens het evenement Kids4India op 21 december doen de leerlingen van openbare basisschool De Wizzert in Zeeland een poging het wereldrecord ‘waxinelichtjes plaatsen’ te verbeteren. De kinderen gaan glazen potjes beplakken waar ze de waxinelichtjes in kunnen plaatsen. Daarnaast krijgen zij op 19 december lampionzakken uitgereikt van de oprichtster van de Aara foundation. Deze worden tijdens de les versierd en op het podium geplaatst. Ook worden in de klaslokalen gekleurde lampionnen opgehangen om het wereldrecord te kunnen vestigen.

Kids4India wordt georganiseerd door zeven enthousiaste studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Het evenement gaat 21 december om 8.30 uur van start op De Wizzert. Het evenement vindt plaats in samenwerking met de Aara foundation om meer aandacht te krijgen voor kansarme vrouwen en kinderen in de sloppenwijken van New Delhi, India. De stichting steunt lokale organisaties die zich bezighouden met lesmaterialen en bijvoorbeeld weerbaarheidstrainingen voor vrouwen en kinderen.

Activiteiten
Zoals de naam al doet vermoeden staat de basisschool op 21 december in het teken van India. Dit wordt vormgegeven door het prikkelen van verschillende zintuigen, denk aan geur, geluid en smaak. De onderbouw gaat placemats maken, potjes beplakken, armbandjes maken en ze leren een typisch Indiase dans. De middenbouw krijgt een clinic straathockey (de bekendste sport in India) verzorgd door Team Streethockey, daarnaast worden ze geschminkt en gaan ze aan de slag met henna op papier. In de week voorafgaand aan het evenement leren de kinderen op een speelse manier over India en haar cultuur.

Open podium
In de middag zijn alle ouders en/of verzorgers van de kinderen welkom om naar de optredens tijdens het open podium te kijken. Er worden verschillende acts door de leerlingen van de basisschool opgevoerd die geruime tijd van tevoren worden ingestudeerd.


Media
  • lichtjesfeest